Grafisk formgivning

Sagt om oss

Juoksija-tidningen

Jag har gjort Juoksija-tidningen (Löparen) med Graaf i snart 10 år. Det har varit givande att utveckla tidningen såväl till formgivningen som till innehållet med ombrytarna på Graaf. Leveranssäkerheten, det goda tekniska kunnandet och flexibiliteten är viktiga faktorer när man gör ett månadsmagasin.

 

Ari Paunonen, redaktör

 

Advokatbyrån Pasi Kärsämänoja Ab

Graaf AB betjänar kreativt, pålitligt och kundvänligt. Samarbetet med Graaf är problemfritt och professionellt. Vi är mycket nöjda med deras design: logon och alla produkter från visitkort till brevhuvuden.

 

Pasi Kärsämänoja, vicehäradshövding

Anna-Maija Mäki-Fränti, kontorschef

 

E. Ahlström Ab

Ni har gjort ett jättefint jobb med vår nya produktkatalog! Jag är mycket nöjd med slutresultatet. Denna katalog är en klar efterföljare till den förra men ändå en egen fräsch helhet. Precis som jag önskade. Ni alla som varit med om detta har gjort ett fint jobb. Förträffligt har även varit farten med vilken ni fört projektet framåt. Tack för ett fint samarbete! Jag kan varmt rekommendera er och gör gärna vol. 3 med er.

 

Annika Askolin

produktchef

 

Fioca Ab

Fioca har samarbetat i flera år med proffsen på Graaf. För en facklitterär förläggare är det av betydelse att samarbetspartnern fungerar professionellt och pålitligt. Graaf är genuint intresserad av utgångspunkterna för kundens arbete och håller som sin hederssak ett kvalitativt slutresultat.

 

Panu Pikkusaari, vd

 

Auroragatan 13

Då vår husbolagshistorik utkom våren 2013 har två riksomfattande dagstidningar och två lokala tidningar skrivit om den. Vi trodde givetvis på bokens innehåll, men den första kommentaren var alltid: en sån vacker bok.

Vi beställde formgivningen och ombrytningen till vår bok av Graaf. Vi litade på byråns yrkeskunskap och bad endast att slutresultatet skulle respektera husets 100-åriga historia och husets egen färgvärld. Den färdiga boken anser vi vara en estetisk fin husbolagshistorik.

Vi inledde samarbetet i god tid med Graaf med planering av tidsschema för projektet. Tidtabellen höll och vi fick boken i tid före husets 100-års festligheter. Graafs professionella arbetssätt gentemot oss hjälpte mer än vi kunde förvänta oss.

Vår egen stadsdelstidning, Töölöläinen, har inom sin redaktion gjort en inofficiell ranking-lista på Helsingforsiska husbolagshistoriker. Vår placerades inom de tre bästa.

Genom vårt samarbete har vi, förutom designen och ombrytningen, även fått kunskap och erfarenheter av proffsen som kan sitt arbete.

 

Historikens redaktörer:

ekon. kand. Marja-Liisa Marjanen och
flygledare Esko Antti-Poika

 

Bränn & Bränn

Då man genomför ett krävande kommunikationsprojekt är det viktigt att kunna samarbeta med ett pålitligt och sakkunnigt företag inom den grafiska branschen. Speciellt då det handlar om att ett historiskt material används som huvudtema för kommunikation, är det av betydelse att det visuella stöder själva texten. De projekt vi genomfört med Graaf har varit goda exempel på ett friktionsfritt arbetssätt och samarbete som uppfyller målen för kundens kommunikations- och visuella behov.

 

Michaela Bränn, Fil. mag., historiker

 

 

Finsk Tidskrift

Finsk Tidskrift och dess utgivare Föreningen Granskaren r.f. har varit mycket nöjda med samarbetet med Graaf. Graaf har skött om Finsk Tidskrifts ombrytning och layout sedan 2011, då FT genomgick en förvandling och fick ett nytt utseende. Läsarna, redaktionen och Granskaren var alla mycket belåtna över förändringen och tidskriftens layout har fått mycket beröm. Läsarresponsen har varit mycket positiv.

Samarbetet med Graaf funkar perfekt; arbetet är proffsigt, snabbt, noggrant och smidigt. Tidtabellen för tidskriftens utgivning håller tack vare Graafs effektiva arbetsinsats. Finsk Tidskrift rekommenderar mer än gärna Graaf som samarbetspartner!

Jutta Ahlbeck-Rehn, huvudredaktör

Mia Frank, redaktionssekreterare

Tsilari

Graaf förde in Tsilari-tidningen i 2010-talet. Graafs yrkeskunskap har varit mycket betydelsefull för föreningens tidning – det har även återspeglats i tidningens innehåll. Graafs kunniga personal klarar även av stadins slangi.

 

Mikko Seppälä, tf. huvudredaktör

 

Finnanest

Teimme vuonna 2012 yhteistyössä Graafin kanssa Finnanestiin täyden ulkoasu-uudistuksen, jolla lehti tuotiin visuaalisesti tälle vuosituhannelle. Saimme tässä yhteydessä erinomaisia vinkkejä lehden rakenteelliseen ja sisällölliseen uudistamiseen ja lehden teosta tehtiin suunnitelmallista ja järjestelmällistä. Kehitystyötä on jatkettu hyvässä yhteistyössä senkin jälkeen ja viimeksi kannen ulkoasua viilattiin vuoden 2015 alussa. Yhteistyö on ollut koko ajan sujuvaa ja miellyttävää Graafin osaavan henkilökunnan kanssa. Lukijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tehtyihin uudistuksiin, ja positiivista palautetta on tullut säännöllisesti. Oman toimen ohella tehty lehti näyttää nyt lähes ammattimaisesti toimitetulta, mistä suuri kiitos kuuluu Graafille.

 

Ritva Jokela, päätoimittaja

Oy Graaf Ab | Arkadiagatan 36 B | 00100 Helsingfors | 050 3828 157 | info(at)graaf.fi